Facebook Pixel

Kedvenc ajánlatok

Bérfelmérés

Esettanulmányok

Bérfelmérés

Történet Történet

Ügyfelünk az energiaszektorban működő vállalat, mely generációs váltáshoz érkezett. A korábbi munkatársi állomány közeledett a nyugdíjkorhatárhoz, de éppen a közelgő távozásuk miatt, nem osztották meg tudásukat az új munkatársakkal. Ennek eredményeképpen az egész szervezett elvesztette egyedi know-how-ját. A helyzetet az is tovább nehezítette, hogy a vállalat olyan elavult juttatási rendszert működtetett, mely a vállalatnál eltöltött évek számán és nem a valódi teljesítményen vagy kompetenciákon alapult.


Cél és kihívás Cél és kihívás

Ügyfelünk a kialakult nehéz helyzetben azzal bízott meg minket, hogy végezzük bérfelmérést mind az alapbérek, mind a mozgó bérelemek tekintetében. Az eredmények tükrében szerették volna feltérképezni a jelölti piacot, ahol a potenciális munkavállalók magasabb elvárásokat támasztottak, mint a vállalat szenior munkatársai.

Cselekvési terv Cselekvési terv

A megbízás kezdetén felvázoltuk Ügyfelünknek a belső ellenőrzés terv menetrendjét. A célunk az volt, hogy olyan megbízható eredményeket nyerjünk, melyek alapján olyan modernizációs intézkedésekre tudunk javaslatot tenni, amelyek révén a szervezet egészében megvalósulhat a szaktudás megosztása, a bérezés a piaci átlaghoz igazítható, az ösztönzői rendszer pedig kompetenciákhoz és az elért teljesítményhez köthető.


Folyamat Folyamat

Az audit lefolytatásánál a legfontosabb feladatunk az volt, hogy olyan releváns adatokat készítsünk elő, amelyekkel valós információkat nyerhetünk. A felmérés végén ismertettük javaslatainkat és a bérezési rendszer kapcsán kialakított megoldásainkat, melyeket Ügyfelünk a munkaerőpiac aktuális helyzetének megfelelően tudott alkalmazni.

Hatások Hatások

A jelentésben felvázolt megoldásokat egy 8 hónapos időszak alatt javasoltuk bevezetni. Ebben nem csak olyan mérhető elemek szerepeltek, mint a munkabér és a juttatások, hanem a belső szakmai kommunikáció átalakítása is, melynek révén megváltoztatható a munkatársak alapvető mentalitása.


Egyediség Egyediség

Az Ügyfelünknél elvégzett béraudit olyan iránymutatásokkal szolgált, melyek mentén sikeresen át tudták alakítani a vállalat kompenzációs rendszerét. Az általunk javasolt megoldások bevezetésével javítani lehetett a költséghatékonyságot, és elérhetővé váltak a kitűzött üzleti célok.

500 munkakör

3 hónapnyi munka

3000 munkavállaló

13 vállalat több különböző helyen

Érdekesnek találta?

Lépjen velünk
kapcsolatba

Érdekel