Facebook Pixel

Kedvenc ajánlatok

Outplacement

Esettanulmányok

Outplacement

Történet Történet

Egy autóipari ügyféllel való együttműködés során a cég - a piaci viszonyok miatt - úgy döntött, hogy bezárja a gyárát. 120 főre - köztük 80 gyártósori dolgozó és 40 irodai dolgozóra - vonatkozott az áthelyezés programja. A helyzet kényes volt a dolgozók érzelmei miatt. Ezért döntő jelentőségű volt a bizalom megszerzése és pozitív légkör kialakítása tevékenységeink során.


Cél és kihívás Cél és kihívás

Célunk elsősorban az volt, hogy új állást találjunk az elbocsátott alkalmazottak számára, amellett, hogy megismertessék őket az új helyzettel, növeljék az önbizalmukat és erősítsék a munkaerő-piaci pozíciókat.

Cselekvési terv Cselekvési terv

Ennek alapja a tevékenységek diverzifikálása volt a két alkalmazotti csoport számára, a kék és a fehérgalléros munkavállalók számára. Az első csoportot a Work Service cég támogatta, és javasolta nekik, hogy új munkahelyenen dolgozzanak, a jelenlegi foglalkoztatási helyük közelében. A fehérgalléros alkalmazottakat Antal szakembereinek csapata vigyázta.


Folyamat Folyamat

Szakembereink hat hónapos tevékenységi programot készítettek minden jelölt számára, amely magában foglalta pszichológiai támogatást, kompetencia- és önéletrajz-elemzéseket, egy adott pozícióhoz alkalmazott felvételi interjúk szimulációját és segítséget a munkaerőpiachoz való alkalmazkodásában.  A folyamat a jelölt profiljának megfelelő pozíciók javaslatával zárult le. 


Hatások Hatások

Az átfogóan elkészített ütemtervnek köszönhetően három hónap elteltével 40 szellemi dolgozóból 24 jelölt talált új munkahelyet.


Egyediség Egyediség

Szolgáltatásunkban egyedülálló lehetőséget kínáltunk a jelölteknek, hogy a munkaerőpiacot és a felvételi folyamatot egy fejvadász szemén keresztül lássák. Az adott iparág szakterületére és a kapcsolódó álláspontok sajátosságainak ismerete arra késztette az Antal-tanácsadókat, hogy rövid időn belül megfelelő módon válasszák ki a potenciális vállalatokat, amelyek érdeklődhetnek a jelölt iránt.


1 120 főt foglalkoztató gyár

40 szellemi dolgozó vett részt az outplacement folyamatban

3 hónapos projekt

24 jelölt elhelyezkedett

Érdekesnek találta?

Lépjen velünk
kapcsolatba

Érdekel